Havreplättar med banan
![Havreplättar med banan](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/i5ibit5gpalxdnse2uzm.jpg)
Gyllene, fluffiga plättar som blir glutenfria om du använder ren havre. Mosad banan ger smak och gör dem saftiga. Kardemumma och kanel blir pricken över i.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2012
![Havreplättar med banan](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/i5ibit5gpalxdnse2uzm.jpg)
Ingredienser
ca 20 plättar
4 dl havregryn
2 tsk bakpulver
1 krm malen kardemumma
1 krm kanel
1/2 tsk salt
3 bananer
3 ägg
3 msk olja
2 msk flytande honung
frukter eller bär
lönnsirap
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag gjorde på 3 dl havremjöl, tre bananer, en msk olja, 3 ägg, 1 dryg tsk bakpulver, lite vaniljpulver och hoppade över honungen. Sedan åt jag det med gräddfil och hemgjord jordgubbsylt. Himmelriket 🥰.
Pia
2023-08-19För att vara ett nyttigare alternativ är de jättegoda. Jag är mätt och nöjd.
Helena
2023-01-14Jättebra recept utan vetemjöl. Fluffiga goda, smakrika amerikanska pannkakor.
Carolina
2023-01-07