Havrerisotto
![Havrerisotto](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_237863/cf_259/havrerisotto.jpg)
Risotto på havreris blir gott och krämigt. Schalottenlök och vitlök ger fin smak tillsammans med parmesanosten. Servera havrerisotton direkt, toppad med fräsch och pepprig rucola.
![Havrerisotto](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_237863/cf_259/havrerisotto.jpg)
Ingredienser
4 portioner
8 dl vatten
1 1/2 grönsaksbuljongtärningar
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
4 dl havreris
1 dl vitt vin eller vitt matlagningsvin
2 dl finriven parmesan
salt
svartpeppar
65 g rucola
För alla
Fri från laktos. Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 lysozym t ex parmigiano reggiano.
Gör så här
Tips
Toppa gärna risotton med stekt svamp eller grönsaker.
Har du lagat receptet?
Kommentarer