Havrerisotto

Betyg 4.9 av 5.
12 personer har röstat
0
Havrerisotto

Risotto på havreris blir gott och krämigt. Schalottenlök och vitlök ger fin smak tillsammans med parmesanosten. Servera havrerisotton direkt, toppad med fräsch och pepprig rucola.

Havrerisotto

Ingredienser

4 portioner
8 dl  vatten
1 1/2   grönsaksbuljongtärningar
2   schalottenlökar
1   vitlöksklyfta
2 msk  olivolja
4 dl  havreris
1 dl  vitt vin eller vitt matlagningsvin
2 dl  finriven parmesan
salt
svartpeppar
65 g  rucola

För alla

Fri från laktos. Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 lysozym t ex parmigiano reggiano.

Gör så här

Tips

Toppa gärna risotton med stekt svamp eller grönsaker.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.9 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Havrerisgrynsgröt
Betyg 4.6 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svamprisotto med purjolök och ruccola
Betyg 4.7 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rosmarin och vitlöksstekt kotlett med purjolöksrisotto
Betyg 2.7 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Havrerisotto med musslor och saffran
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Risotto grundrecept
Betyg 4.4 av 5.
32 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Risotto med svamp, spenat och tomater
Betyg 4.6 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga