Havtornsripplad cheesecake
Cheesecake i ugn med havtorn är ljuvligt gott som efterrätt. Den havtornsripplade cheesecaken gör du av en botten av digestive och en fyllning med färskost och kvarg. Garnera härligheten med havtornsbär.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2011
Ingredienser
10 bitar
1 dl socker
1 dl vatten
1 paket frysta havtornsbär (à 225 g)
1 msk majsstärkelse
1 msk vatten
ca 2 msk socker till rårörda havtornen
Botten
75 g smör
200 g digestivekex
finrivet skal av 1 citron
2 msk färskpressad citronjuice
Fyllning
600 g färskost
2 1/2 dl kvarg 1%
2 dl socker
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk vaniljsocker
2 msk majsstärkelse
4 ägg
För alla
Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex från Semper.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer