Helbakad rotselleri med stekt kyckling och svamp

Betyg 3.4 av 5.
64 personer har röstat
0
Helbakad rotselleri med stekt kyckling och svamp

Om du aldrig provat att helbaka rotselleri är det dags nu! Rotsellerin får en sötare smak och en härligt nötig karaktär som smakar prima till den franska hårdosten comté och stekt kyckling. Lägg upp generöst och bjud med svamp, brynt smör och hasselnötter.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2015

Helbakad rotselleri med stekt kyckling och svamp

Ingredienser

8 bufféportioner

Rotselleri

1   rotselleri (à ca 800 g)
50 g  smör
1 tsk  flingsalt

Brynt smör

100 g  smör

Hasselnötter

1 dl  rostade hasselnötter

Kyckling

4   kycklingfiléer (gärna majskyckling, à ca 150 g)
3 krm  salt
1 krm  peppar
2 msk  rapsolja

Svamp

250 g  blandad svamp (t ex. kantareller, champinjoner och karljohan)
2 msk  smör
2 krm  salt
1 krm  peppar

Till servering

75 g  lagrad ost (gärna comté)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
64 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1581 KJ / 378 kCal
Fett28 g
Salt1 g
Kolhydrater7 g
Protein23 g

Testa liknande recept

Gnocchi på rotselleri med ricotta och svamp
Betyg 4.1 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sallad med hyvlat äpple, selleri och champinjoner
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bakad rotselleri med brynt salviasmör och hasselnötter
Betyg 5 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rotsellerisoppa med hasselnötspizza
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bakad selleri med stiltoncréme
Betyg 4.4 av 5.
16 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Frasig selleri med svamp
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga