Helbakad rotselleri med stekt kyckling och svamp
Om du aldrig provat att helbaka rotselleri är det dags nu! Rotsellerin får en sötare smak och en härligt nötig karaktär som smakar prima till den franska hårdosten comté och stekt kyckling. Lägg upp generöst och bjud med svamp, brynt smör och hasselnötter.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2015
Ingredienser
8 bufféportioner
Rotselleri
1 rotselleri (à ca 800 g)
50 g smör
1 tsk flingsalt
Brynt smör
100 g smör
Hasselnötter
1 dl rostade hasselnötter
Kyckling
4 kycklingfiléer (gärna majskyckling, à ca 150 g)
3 krm salt
1 krm peppar
2 msk rapsolja
Svamp
250 g blandad svamp (t ex. kantareller, champinjoner och karljohan)
2 msk smör
2 krm salt
1 krm peppar
Till servering
75 g lagrad ost (gärna comté)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1581 KJ / 378 kCal
Fett28 g
Salt1 g
Kolhydrater7 g
Protein23 g
Kommentarer