Helgskinka med melon, gurksallad och fetaost
Ett oemotståndligt, lättlagat och fräscht recept på helgskinka med melon, gurksallad och fetaost. Du gör det av bland annat honungsmelon, gurka, rädisor, citron, feta och gräslök. Servera med skinka och bröd.
Ingredienser
4 portioner
1/2 cantaloupemelon eller honungsmelon
1 gurka
15 - 20 rädisor
1/2 citron
3 msk olivolja
150 g fetaost
1 kruka gräslök
Till servering
8 tunna skivor skinka
bröd
För alla
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: lite feta kan ev tålas, uteslut den annars.
Gör mjölkproteinfri: uteslut fetaosten och servera med mjölkfritt bröd.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1977 KJ / 473 kCal
Fett24.2 g
Kolhydrater20.2 g
Protein43.6 g
Kommentar
Ser gott ut tänker ha den som förrätt.
Britt
2014-04-14