Helgskinka med melonsallad och feta
![Helgskinka med melonsallad och feta](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_61600/cf_259/helgskinka_med_melonsallad_och_feta.jpg)
Skinka och melon är en klassisk kombination. Här i en ovanlig version med helgskinka, syrlig fetaost och en väldigt fräsch gurka-, rädis- och melonsallad. Strö över hackad gräslök.
![Helgskinka med melonsallad och feta](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_61600/cf_259/helgskinka_med_melonsallad_och_feta.jpg)
Ingredienser
8 (buffé)
ca 20 tunna skivor helgskinka
1 cantaloupemelon eller honungsmelon
1 gurka
20 rädisor
1 citron
1 dl olivolja
150 g fetaost
1 kruka gräslök
För alla
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: lite fetaost kan ev tålas. Uteslut annars.
Gör mjölkproteinfri: uteslut fetaosten.
Gör så här
Näringsberäkningen är beräknad per styck.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1467 KJ / 351 kCal
Fett17.4 g
Kolhydrater28.7 g
Protein17.7 g
Kommentarer