Helstekt oxfilé med konjakssås

Betyg 4.4 av 5.
88 personer har röstat
23
Helstekt oxfilé med konjakssås

Överraska dina gäster med en underbar middag bestående av saftig, helstekt oxfilé med konjakssås, potatiskaka och haricots verts. Medan din brynta oxfilé eftersteks i ugn gör du en krämig, god sås av bland annat grädde, konjak och schalottenlök.

Helstekt oxfilé med konjakssås

Ingredienser

4 portioner
ca 600 g  oxfilé i bit
1 msk  smör eller margarin
1 tsk  salt
1 krm  svartpeppar

Sås:

2   schalottenlökar
2 krm  svartpeppar
1 msk  smör eller margarin
3 msk  konjak
2 1/2 dl  vatten
2 msk  kalvfond
2 msk  vetemjöl
1 dl  vispgrädde
2 tsk  soja
ev salt

Till servering

potatis kaka
och haricots verts (bönor)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
88 personer har röstat

Kommentarer

Vill man inte ha löksås så sila bort löken innan man går i med redningen sen grillar man självklart köttet på grillen....

Anders

2024-05-01

På tok för hög ugnstemperatur. 110 grader ska det va.

Mona

2022-04-02

Ett recept på kött borde ha temperaturer... jag vet men det kan man som receptmakare inte utgå från. Tycker det är väl hög temperatur på ugnen också.

Catarina

2021-11-04

Näringsvärde per portion

Energi1595 KJ / 382 kCal
Fett22 g
Salt2.5 g
Kolhydrater5 g
Protein34 g

Testa liknande recept

Helstekt oxfilé
Betyg 4.1 av 5.
201 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Oxfilé med örtig sås
Betyg 2.9 av 5.
35 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Oxfilé tournedos
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Carpaccio
Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Helstekt pepparfilé
Betyg 4 av 5.
84 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kryddstekt oxfilé med rödvinssky
Betyg 4.1 av 5.
44 personer har röstat
Under 60 min att tillaga