Helstekt pepparfilé

Betyg 4 av 5.
84 personer har röstat
26
Helstekt pepparfilé

Finaste nyårsmaten eller en mycket uppskattad festmiddag, denna helstekta pepparfilé är en riktig vinnare! Oxfilén tar lite tid i anspråk men med sitt saftiga resultat är filén klart värd sin ansträngning.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2003

Helstekt pepparfilé

Ingredienser

6 portioner
800 - 900 g  oxfilé
1 tsk  salt
1 msk  smör
1 msk  olja till stekning
2 msk  honung
1 msk  grovstött rosépeppar
1/2 msk  grovstött svartpeppar
1/2 msk  grovstött grönpeppar
1/2 msk  flingsalt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
84 personer har röstat

Kommentarer

Det här är säkra kort! Sååå gott! Enkelt att göra och det går inte att misslyckas. Jag brukar servera med ugnsstekta rotsaker och rödvin sås.

Danuta

2022-10-18

Är det någon som testat att göra det här på ryggbiff? Isåfall vilken temperatur? Har gjort den på oxfilé flera gånger, så nöjd

Jessica

2022-09-15

Otroligt gott och mkt av jobbet görs dagen innan! Hugo

Bengt

2020-12-28

Testa liknande recept

Oxfilé med apelsin- & peppartäcke
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pepparkryddad quornfilé
Betyg 2.8 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Helstekt oxfilé
Betyg 4.1 av 5.
202 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Flamberad pepparbiff
Betyg 3.3 av 5.
31 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Oxfilé tournedos
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Carpaccio
Betyg 4.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga