Helstekt pepparfilé
Finaste nyårsmaten eller en mycket uppskattad festmiddag, denna helstekta pepparfilé är en riktig vinnare! Oxfilén tar lite tid i anspråk men med sitt saftiga resultat är filén klart värd sin ansträngning.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2003
Ingredienser
6 portioner
800 - 900 g oxfilé
1 tsk salt
1 msk smör
1 msk olja till stekning
2 msk honung
1 msk grovstött rosépeppar
1/2 msk grovstött svartpeppar
1/2 msk grovstött grönpeppar
1/2 msk flingsalt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det här är säkra kort! Sååå gott! Enkelt att göra och det går inte att misslyckas. Jag brukar servera med ugnsstekta rotsaker och rödvin sås.
Danuta
2022-10-18Är det någon som testat att göra det här på ryggbiff? Isåfall vilken temperatur? Har gjort den på oxfilé flera gånger, så nöjd
Jessica
2022-09-15Otroligt gott och mkt av jobbet görs dagen innan! Hugo
Bengt
2020-12-28