Helstekt rostbiff med hemgjord pestosås
![Helstekt rostbiff med hemgjord pestosås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_34790/cf_259/helstekt_rostbiff_med_hemgjord_pestosas.jpg)
Ett underbart recept på helstekt rostbiff med hemgjord pestosås. Pesto gör du enkelt genom att mixa basilika, persilja, mejram, pinjenötter, pecorino eller parmesan, salt och vitlök. Servera köttet i skivor med pesto, potatis och en sallad.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2011
![Helstekt rostbiff med hemgjord pestosås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_34790/cf_259/helstekt_rostbiff_med_hemgjord_pestosas.jpg)
Ingredienser
6 portioner
1 1/5 kg rå/färsk rostbiff (gärna nätad)
4 vitlöksklyftor
2 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
2 kvistar rosmarin
2 msk vatten till stekskyn
300 g körsbärstomater på kvist
Pestosås
2 krukor basilika
2 dl plockad bladpersilja
6 kvistar mejram
1 dl pinjenötter
2 dl riven pecorinoost eller parmesan
1/2 tsk salt
1 dl olivolja
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: använd parmesan eller annan ost som är lagrad mer än 3 mån.
Gör mjölkproteinfri: ersätt pecorinon med tofu eller annat mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga ägg allergiker bör välja parmesanost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex svensk hårdost.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Skumma ingredienser i peston!
Charlotta
2023-09-20Gott
Jan
2021-02-12