Helstekt strutsbiff med rotfrukter
![Helstekt strutsbiff med rotfrukter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_27731/cf_259/helstekt_strutsbiff_med_rotfrukter.jpg)
Ett lyxigt recept på helstekt strutsbiff med rotfrukter som är Södermanlands nya landskapsrätt. Du gör rätten av bland annat strutsbiff, sockerärter, äpple, sparrispotatis, rotselleri, äppelgelé och soja. Smakrikt och mättande!
![Helstekt strutsbiff med rotfrukter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_27731/cf_259/helstekt_strutsbiff_med_rotfrukter.jpg)
Ingredienser
4 portioner
3 msk finhackad rosmarin
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
800 g strutsbiff i bit
1 msk smör
150 g sockerärtor
1 äpple
1 tsk flingsalt
Rotfrukter
400 g sparrispotatis
200 g rotselleri
2 palsternackor
2 morötter
1 msk smör
Sås
4 msk äppelgelé
2 dl vatten
2 dl färskpressad äppeljuice
4 msk konc oxfond
2 tsk soja
1/2 tsk salt
För alla
Läs noga ingredienserna på fonden.
I övrigt innehåller rätten laktos och mjölkprotein.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer