Helstekt ytterfilé med selleri- och champinjonsallad och hasselnötsmajonnäs

Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
0
Helstekt ytterfilé med selleri- och champinjonsallad och hasselnötsmajonnäs

Fläskytterfilé är ett gott och populärt inslag på julbordet. Ett annorlunda och hälsosamt tillbehör till köttet är en sallad av rotselleri, citron och champinjoner. Toppa härligheterna med en nötig majonnäs gjord på rostade hasselnötter.

Helstekt ytterfilé med selleri- och champinjonsallad och hasselnötsmajonnäs

Ingredienser

8 bufféportioner

Ytterfilé

4 tsk  hackad, färsk timjan (4 tsk färsk motsvarar 2 tsk torkad)
ca 600 g  ytterfilé av rapsgris
2 msk  smör
salt och svartpeppar

Sallad

800 g  rotselleri
2 msk  färskpressad citronsaft
1/2 dl  olja
6   champinjoner

Hasselnötsmajonnäs

1 dl  rostade hasselnötter
2 dl  majonnäs

Garnering

1   ask kryddkrasse

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör. Kontrollera innehållet i majonnäsen.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett. Kontrollera innehållet i majonnäsen.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Näringsvärdet är beräknat per bufféportion.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1809 KJ / 431 kCal
Fett37 g
Salt1.38 g
Kolhydrater6 g
Protein18 g

Testa liknande recept

Under 45 min att tillaga
Köttbullar på knäcke med krämig rotsellerisallad
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Bakad selleri med stiltoncréme
Betyg 4.4 av 5.
16 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pepparrotssill med krasse och hyvlade gulbetor
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ostbollar med tranbär och solrosfrön
Betyg 3.1 av 5.
30 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Polkabräck
Betyg 4.6 av 5.
30 personer har röstat
Under 45 min att tillaga