Hemgjord limoncello

Betyg 4.1 av 5.
88 personer har röstat
17
Hemgjord limoncello

Med grappa som bas blir den italienska citronlikören en riktig höjdarsnaps till midsommarsillen, eller bjud traditionellt som digestif! Allt du behöver är ett gäng citroner, grappa och strösocker, som får stå och gotta till sig. Servera väl kyld.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016

Hemgjord limoncello

Ingredienser

undefined
skal och saft av 6   ekologiska citroner (6 citroner motsvarar ca 3 dl juice)
4 dl  ljus grappa (eller vodka)
2 1/2 dl  strösocker

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
88 personer har röstat

Kommentarer

Hej! Hur ska skålen täckas över? Med plastfilm, kökshandduk eller något annat?

Matilda

2024-05-21

Hej Matilda! Det går fint att täcka med plastfilm! Och tack för att du frågade, jag ska uppdatera receptet i fall fler undrar. Tack! Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-05-21

Blev jättebra och mycket gott. Jag värmde upp cironsaften och sockret så det blev upplöst, lät det svalna och hällde det sedan på vodkan och citronzest. Mycket enkelt och bra resultat.

Jenny

2024-03-22

Blev över förväntan bra! Enkelt, snabbt och smidigt recept! Överraskande god. Smaken tog oss direkt tillbaka till Italien och sommarvärme!

Elisabeth

2024-03-16

Testa liknande recept

Risö snaps
Betyg 2.6 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hemgjord björksnaps
Betyg 3.6 av 5.
22 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Flädersnaps
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Citronsnaps
Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Citrus- och saffranssnaps
Betyg 3.3 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snaps på blekingska
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga