Hemgjord rödvinsmarinerad korv
Svennebanan är en hemgjord, rödvinsmarinerad nötkorv. Servera gärna med de svenska nationaltillbehören pommes frites och bearnaisesås.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2012
Ingredienser
15 korvar
1 kg högrev
200 g späck
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
2 msk rödvinsvinäger
3 dl rött vin
1/2 tsk kajennpeppar
2 tsk jodfritt salt
1 dl hackad persilja
1 dl ströbröd
1/2 tsk svartpeppar
fjälster av gris
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på ströbrödet. I övrigt är rätten fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt specialströbröd.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkproteinfritt ströbröd.
Gör så här
Tips
Gör några satser korv och frys in. Perfekt att ha som komplement till allt annat som hamnar på grillen i sommar.
Matnyttiga korvtips!
Mal köttet med salt, ställ bunken med köttfärsen i kylen. Kom ihåg – håll den kall!
Blanda färsen med kryddorna. Tillsätt lite iskallt vatten om korvsmeten känns torr.
Blanda antingen för hand eller långsamt i en hushållsmaskin med degkrok. Ju längre tid man blandar desto fastare korv.
Spola fjälstren väl med kallt vatten.
Välj ett så rent salt som möjligt – inte havssalt eller salt med jodtillsats.
Hygien och kyla är A och O.
Matnyttiga korvtips!
Mal köttet med salt, ställ bunken med köttfärsen i kylen. Kom ihåg – håll den kall!
Blanda färsen med kryddorna. Tillsätt lite iskallt vatten om korvsmeten känns torr.
Blanda antingen för hand eller långsamt i en hushållsmaskin med degkrok. Ju längre tid man blandar desto fastare korv.
Spola fjälstren väl med kallt vatten.
Välj ett så rent salt som möjligt – inte havssalt eller salt med jodtillsats.
Hygien och kyla är A och O.
Har du lagat receptet?
Kommentarer