Hemmagjord chokladglass

Den här hemmagjorda chokladglassen kommer du alltid längta efter att göra då den är precis så gräddig och chokladsmakande som en chokladglass ska vara. Chokladglassen som görs i glassmaskin blir magiskt god när den är mättad med god och mörk choklad. Servera gärna din egen chokladglass tillsammans med lite riven mörk choklad.

Ingredienser
4 portioner
1 dl strösocker
3 äggulor
3 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 krm salt
100 g mörk choklad (70%)
Till garnering
riven mörk choklad
Gör så här
08:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket bra recept som ger en krämig och god chokladglass. Jag varierar receptet med olika procent på chokladen men tycker bäst om 70% då det blir en bra balans mellan sötma och den mörka chokladens beska.
André
2024-02-22Dumt att skriva uppvärmning till 84 grader, men sen i kommentarerna: ej över 84! Väldigt lite spelrum. Förtydliga gärna. Ett annat skäl till uppvärmning är att salmonella dör vid 70 grader ...det händer då o då att ägg återkallas pga misstänkt salmonella.
Kristian
2023-12-23Måste man ha glassen inne 8 timmar i frysen när man ska köra den i klassmaskinen som har varit inne i frysen
Anna
2023-07-16Hej Anna! Smeten behöver vila och tjocka till sig i kylen innan den kan köras i glassmaskinen. Hälsningar Elina
ICA-köket
2023-07-17