Hemmagjord vaniljglass
Glass med äkta vanilj – gör egen vaniljglass med glassmaskin! Grädde, mjölk och äggulor utgör basen till glassen som får smak av socker, vaniljstång och salt. Servera den hemgjorda vaniljglassen med tillbehör som strössel, kolasås, chokladsås och maränger.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2020
Ingredienser
4-6 portioner
1 vaniljstång
2 1/2 dl vispgrädde
2 1/2 dl mjölk
4 stora äggulor
1 dl strösocker
1/2 krm salt
För alla
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av grädde och mjölk.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1768 KJ / 422 kCal
Fett33 g
Salt0.5 g
Kolhydrater26 g
Protein7 g
Kommentarer
God glass, lite äggig smak men det är en smaksak.
Michelle
2023-10-07Jättegod ! Jag silade inte och förstår inte varför det står i receptet?
Camilla
2023-09-28Hej Camilla! Vad kul att höra att du gillade glassen. Smeten kan silas (dock inte nödvändigt som du märkte) för att få bort ev klumpar som kan bildas när man kokar glassmeten och när den står i kylen. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-09-29Hur ska smeten silas?
Britta
2023-07-31Hej Britta! Ursäkta jättesent svar. Du silar den genom en finmaskig sil. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-09-29