Hemmagjorda müslibars
Hemmagjorda müslibars är ett perfekt mellanmål som du enkelt lagar med müsli, dadlar för sötma och kokosolja för konsistens. Mixa ihop alla ingredienser, pressa ut i en form till önskad tjocklek och låt massan stelna i kylen.
Ingredienser
4 st
3 dl müsli (gärna fruktmüsli)
125 g urkärnade dadlar
3 msk kokosolja
ev 50 g smält mörk choklad (att ringla över)
För alla
Kontrollera innehållet i müslin.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri müsli.
Gör laktosfri: välj laktosfri choklad eller uteslut chokladen.
Gör mjölkproeinfri: välj mjölkproteinfri choklad eller uteslut chokladen.
Recept och bild i samarbete med AXA.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Har gjort dessa några gånger nu. Ibland blir de bra, ibland håller de ihop jättedåligt och det blir nästan bara smul av alltihop. Hur kan man göra för att de ska hålla ihop bättre?
Torun
2023-08-15Hej Torun! Ursäkta sent svar. Det är tyvärr svårt att veta varför det inte alltid blir bra för dig. Det vi kan tipsa om att verkligen trycka till/pressa massan hårt så att det blir kompakt och därmed lättare att skära. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-09-28Går bra att använda rapsolja istället för kokosolja.
Therese
2023-06-13Hej Therese! Vi har inte provat men det går nog. Häll inte i all rapsolja på en gång utan häll lite i taget till en bra konsistens. Skriv gärna en ny kommentar om du testar det. Lycka till! Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-06-14Kan man använda något annat istället för kokosolja? Honung, sirap eller olivolja? Går det också att skippa dadlarna?
Rebecca chiara
2022-05-07