Het biff med bambuskott sambal oelek
Detta är en fullkomligt gudomlig rätt som får tankarna att vandra till Asien. Möra bitar av strimlad lövbiff steker du med bambuskott och vitlök, som därefter kokas ihop med sambal oelek.
Ingredienser
4 portioner
400 g strimlad lövbiff
1 burk bambuskott (à 400 g)
2 msk pang gang sambal oelek med tomat (2 msk kan bytas mot 1 tsk sambal oelek)
1 buljongtärning (kött- eller grönsaks-)
2 tsk salt
1 tsk peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det blev oerhört salt om man blandar både buljong och 2 tsk salt som det står i receptet.
Isabell
2011-09-07Helt underbart gott är det! Bambuskott luktar fruktansvärt illa dock, men det är väl det enda negativa. Ska man ha barn på besök så kan man ju stryka sambal oeleken så det inte blir så starkt, eller så kan man helt enkelt ha någon extrarätt till de som inte gillar för stark mat. Själv öser jag gärna på lite extra utav både sambal oelek och vitlök. Ett tips! Stödfrys lövbiffen innan du ska strimla den, eller om den har varit fryst, tina inte upp den ordentligt för den är mycket lättare att strimla tunt om den "ligger still".
Kalehla
2008-03-08Nä, det här var inget vidare gott.
Ing-marie
2006-07-10