Het chilipaste med paprika

Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
1
Het chilipaste med paprika

Den fruktigt heta chilipasten med paprika är god som tillbehör till både kött, kyckling och vegetariska rätter. Kalonjifrön, som smakmässigt drar åt peppar och muskot, går bra att ersätta med riven muskotnöt.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2014

Het chilipaste med paprika

Ingredienser

Ger ca 5 dl
200 g  röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
2   röda paprikor
5 dl  äppelcidervinäger
2   vitlöksklyftor
1 krm  riven muskot eller 1 msk svarta kalonjifrön (nigellafrön), för 5 dl
1 tsk  salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Säljer ica kalonji ?

Maria

2020-04-30

Näringsvärde per portion

Energi255 KJ / 61 kCal
Fett0.2 g
Salt1.41 g
Kolhydrater13 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Hot sauce
Betyg 4 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Helenas hummus
Betyg 2.4 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Chiligelé
Betyg 3.7 av 5.
12 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Chilipaste med vitlök
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tomatsalsa
Betyg 3.7 av 5.
37 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Jerk-marinad
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga