Het chilipaste med paprika
![Het chilipaste med paprika](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_101264/cf_259/het_chilipaste_med_paprika.jpg)
Den fruktigt heta chilipasten med paprika är god som tillbehör till både kött, kyckling och vegetariska rätter. Kalonjifrön, som smakmässigt drar åt peppar och muskot, går bra att ersätta med riven muskotnöt.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2014
![Het chilipaste med paprika](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_101264/cf_259/het_chilipaste_med_paprika.jpg)
Ingredienser
Ger ca 5 dl
200 g röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
2 röda paprikor
5 dl äppelcidervinäger
2 vitlöksklyftor
1 krm riven muskot eller 1 msk svarta kalonjifrön (nigellafrön), för 5 dl
1 tsk salt
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi255 KJ / 61 kCal
Fett0.2 g
Salt1.41 g
Kolhydrater13 g
Protein2 g
Kommentar
Säljer ica kalonji ?
Maria
2020-04-30