Het cole slaw
En krämig coleslaw med knapriga solsrosfrön och sting av tabasco. Hettan i coleslawen är lätt att anpassa så den passar alla i familjen. Ett snabbt tillagat grönt tillbehör till korv och grillrätter som lätt blir en favorit.
Ingredienser
4 portioner
250 g spetskål eller färsk vitkål
150 g sockerärtor
1/2 dl rostade solrosfrön
Dressing
1 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1 msk dijonsenap
1/2 dl hackad bladpersilja
1/2 - 1 tsk tabasco
salt och svartpeppar
För alla
Kontrollera ingrediensförteckningen på majonnäsen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1354 KJ / 324 kCal
Fett30.1 g
Kolhydrater7.4 g
Protein4.9 g
Kommentar
Helt superb Några extra stänk tabasco eller fint strimlad het chili toppar för mig H
Håkan
2016-05-09