Het jalapeñosås med nachochips
![Het jalapeñosås med nachochips](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/pfdxr7b6szeurv9y0lqa.jpg)
Upplev en smakresa till Mexiko med krispiga majschips som serveras med en het och syrlig jalapeñosås. Passar utmärkt som tilltugg, helgsnack eller tillbehör till tacomiddagen!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2024
![Het jalapeñosås med nachochips](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/pfdxr7b6szeurv9y0lqa.jpg)
Ingredienser
6 portioner
2 färska jalapeños
2 vitlöksklyftor
3 tsk färskpressad limejuice
1 1/2 krm salt
1 dl rapsolja
tortillachips till servering
För alla
Kontrollera noga innehållet i nachochipsen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per portion utan nachochips.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi559 KJ / 134 kCal
Fett15 g
Salt0.5 g
Kolhydrater1 g
Protein0 g
Kommentarer
Gillar de mexikanska smakerna men detta blev för starkt, för surt & stört omöjligt att få någon som helst stadga. Så, stark & sur sås ska jag inte göra fler gånger.
Cecilia
2024-07-14Dippen blev fin helt enligt receptet men lite för het för oss, så jag tog i ett par teskedar creme fresch och extra salt och sen var den jättegod! Kul att göra helt eget från grunden.
Maria
2024-05-24