Het räkpasta med sparris
En het och snabblagad räkpasta passar utmärkt de flesta dagar. Fräs salladslök tillsammans med arrabbiatapesto för maximal smak, på slutet adderar du persilja och vannameiräkor. Servera sedan räkblandningen med färsk fettuccine och härligt grön mangold.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2018
Ingredienser
2 portioner
400 g frysta vannameiräkor
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
250 g grön sparris
1/2 förp salladslök (à 125 g)
1 tsk olja
2 msk pesto arrabbiata
1 dl vatten
2 port färsk pasta (gärna fettucine)
1/2 påse röd mangold (à 65 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2327 KJ / 556 kCal
Fett13 g
Salt3.54 g
Kolhydrater57 g
Protein51 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott o lagom starkt.
Christer
2020-12-13Grymt gott!
Camilla
2018-08-10Enkelt och jättegott, särskilt med lite extra pesto och vitlök. Undrar hur ni beräknat näringsvärde, 51 gram protein per portion??
Anna-lotta
2018-04-16Hej Anna-Lotta! Det stämmer! Vi använder oss av näringsberäkningsprogram och eftersom det är 200 g skalade räkor per portion ligger proteinvärdet högt i denna rätt. Hälsningar Elin
Redaktionen
2018-04-18