Het räkröra

En krämig het räkröra är ett gott inslag på buffébordet. Gör enkelt en egen chilimajonnäs att vända ner de handskalade räkorna i och servera sedan till rårakor, matiga våfflor eller smörstekt bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2025

Ingredienser
4 portioner
600 g oskalade räkor eller 200 g handskalade avrunna räkor i lake (för 4 port)
1 liten röd peppar (chili) (à ca 10 g)
1 1/2 dl rapsolja
1 vitlöksklyfta
2 tsk finriven ingefära
1/2 citron (1 tsk saft, för 4 port)
1 äggula
1/2 tsk flytande honung
1/2 tsk salt
1/2 förp salladslök (à 125 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1474 KJ / 352 kCal
Fett34 g
Salt2.1 g
Kolhydrater4 g
Protein9 g
Kommentar
Gjorde majonnäsen till tonfiskfilé som jag hade hackat i små kuber. Blandade ihop dem och hade som topping i en asiatisk bowl. Grymt gott!
Ida
2025-03-29