Het skaldjurssås med persilje- och vitlökspapardelle
![Het skaldjurssås med persilje- och vitlökspapardelle](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_207481/cf_259/het_skaldjurssas_med_persilje-_och_vitlokspapardelle.jpg)
Upp med handen ni som alltid beställer pasta med skaldjur ute på italiensk restaurang! Detta recept är verkligen något du vill spara på, då det innehåller härlig smaksatt papardelle, skaldjur, krispiga grönsaker och en krämighet från crème fraichen. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2019
![Het skaldjurssås med persilje- och vitlökspapardelle](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_207481/cf_259/het_skaldjurssas_med_persilje-_och_vitlokspapardelle.jpg)
Ingredienser
2 portioner
250 g färsk pasta (gärna persilje- och vitlökspappardelle)
200 g bellaverde (broccoli)
150 g sockerärtor
350 g fryst skaldjursmix
1 msk olja
2 dl crème fraiche med paprika & chili
65 g rucola
För alla
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2518 KJ / 592 kCal
Fett24 g
Salt4 g
Kolhydrater48 g
Protein46 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer