Heta kikärter med spenat
Kryddstark och värmande spenat- och kikärtssallad som passar utmärkt till förrätt eller som tillbehör. De heta bönorna smakar som bäst tillsammans med en klick yoghurt och det indiska brödet chapati.
Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
1 röd chili t ex spansk peppar
2 påsar färsk spenat (à 150 g)
2 burkar kikärtor (à 400 g)
2 dl matlagningsyoghurt
1 msk olja
1 tsk spiskummin
1 tsk salt
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på brödet.
I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör mjölkfri: servera kikärterna med naturell färskost utrörd i lite solhavre i stället för matlagningsyoghurt.
Gör så här
Tips
Kikärterna är inte bara goda att servera som ensam, vegetarisk rätt. Prova att bjuda dem som tillbehör till grillat kött, fågel eller fisk. Receptet som är för 4 port räcker då till 6-8 port.
Har du lagat receptet?
Kommentarer