Heta parmesannötter

Betyg 2.8 av 5.
30 personer har röstat
0
Heta parmesannötter

Ge cashewnötter pikant sälta genom att rosta dem i ugnen med parmesan. En nypa kajennpeppar ger nötterna chilihett sting. Bjud som tilltugg till drinken, strö över en sallad eller byt cashewnötterna mot naturella sötmandlar eller jordnötter.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015

Heta parmesannötter

Ingredienser

ca 5 dl
250 g  cashewnötter
1 msk  olja
1 1/2 dl  riven parmesan
1 tsk  flingsalt
1 krm  kajennpeppar

För alla

Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Näringsberäkningen är gjord per dl.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
30 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1568 KJ / 375 kCal
Fett30 g
Salt1.7 g
Kolhydrater13 g
Protein13 g

Testa liknande recept

Kryddnötter
Betyg 3.6 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Norinötter med sesam
Betyg 3.3 av 5.
16 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Heta sesamnötter
Betyg 3 av 5.
41 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Heta snacks
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kinawok med woksås och cashewnötter
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Srirachasnacks
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga