Heta parmesannötter
![Heta parmesannötter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_128428/cf_259/heta_parmesannotter.jpg)
Ge cashewnötter pikant sälta genom att rosta dem i ugnen med parmesan. En nypa kajennpeppar ger nötterna chilihett sting. Bjud som tilltugg till drinken, strö över en sallad eller byt cashewnötterna mot naturella sötmandlar eller jordnötter.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015
![Heta parmesannötter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_128428/cf_259/heta_parmesannotter.jpg)
Ingredienser
ca 5 dl
250 g cashewnötter
1 msk olja
1 1/2 dl riven parmesan
1 tsk flingsalt
1 krm kajennpeppar
För alla
Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Näringsberäkningen är gjord per dl.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1568 KJ / 375 kCal
Fett30 g
Salt1.7 g
Kolhydrater13 g
Protein13 g
Kommentarer