Heta räkor
![Heta räkor](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/f05ncpcoillqksiof3sm.jpg)
Smörstekta räkor som toppas med en het chili- och vitlöksolja. Heta räkor med vitlök och persilja är jättegott att servera på surdegsbröd, till förrätt eller som tapas.
![Heta räkor](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/f05ncpcoillqksiof3sm.jpg)
Ingredienser
4 portioner
350 g frysta råa oskalade vannameiräkor
1 röd peppar (chili)
1 - 2 vitlöksklyftor
1 kruka persilja
50 smör
1 dl olivolja
salt
nymalen svartpeppar
1 - 2 tsk sambal oelek
Till servering
bröd (gärna surdegsbröd)
citronklyftor
För alla
Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt margarin eller olivolja.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1403 KJ / 335 kCal
Fett30 g
Salt3 g
Kolhydrater3 g
Protein15 g
Kommentarer