Heta saffransräkor

Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
0
Heta saffransräkor

Smarriga, heta saffransräkor som du serverar på bitar av kavring tillsammans med uppvispad crème fraiche med citrussmak och dill. Ät denna rätt som ett lyxigt mellanmål eller servera som en utsökt förrätt.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2010

Heta saffransräkor

Ingredienser

6 portioner
2 dl  crème fraiche (34 %)
1 tsk  rivet apelsinskal
2 krm  salt
1/2 krm  peppar
25 g  smör
1 krm  sambal oelek
150 g  skalade räkor
1/2   paket saffran
kavring
dillvippa

För alla

Fri från ägg. Kontrollera ingrediensförteckningen på sambal oelek noga.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt smör.

Gör så här

Tips

Extra goda till en vit, inte alltför söt glögg.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Sillkrans med smörstekt kavring och färskpotatis
Betyg 5 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Skagentårta
Betyg 3.5 av 5.
72 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jernis exotiska böcklingröra
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chilibönsås
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rund med sälta, smörgåstårta
Betyg 3 av 5.
124 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glögga upp såsen
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga