Hjärtmusslor i snigelsmör med soppa

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
1
Hjärtmusslor i snigelsmör med soppa

I den här läckra musselrätten gratineras hjärtmusslorna i smarrigt snigelsmör medan spadet med smak av vitt vin, pastis, vitlök och schalottenlök blir grunden i en skummande härlig soppa.

Hjärtmusslor i snigelsmör med soppa

Ingredienser

4 portioner
1 kg  hjärtmusslor
1   stor finhackad schalottenlök
3   finhackade vitlöksklyftor
1/2 dl  vitt vin
2   äggulor
1/2   morot i små tärningar
1/3   squash i små tärningar
1/3   mellanstor rättika i små tärningar
1/2 tsk  curry
1/3   saffranstråd
kajennpeppar

Snigelsmör

200 g  rumstempererat smör
1   liten bunt finhackad persilja
3   finhackade vitlöksklyftor
1   finhackad schalottenlök
1 msk  pastis (likörliknande sprit smaksatt med bl a anis)
salt och peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Rätten var god men omständlig vilket gör att man knappast lagar den mer än en gång. Receptet var otydligt i uppställningen. Svårt att veta vilka ingredienser som hör till soppan samt hur mycket soppspad det skulle vara.

Elisabet

2011-11-04

Testa liknande recept

Pasta med krämig mussel- och squashröra
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt hälleflundra med tomatsås och strimlat tillbehör
Betyg 3 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pasta med musslor och saffran
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Squashplättar
Betyg 4 av 5.
29 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lökfyllda Squashstubbar
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Stingig squashsalsa
Betyg 1 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga