Hjortfilé med rotsellericrème och spenat
Lyxig ytterfilé av hjort med kokt, mixad rotselleri som blir en len smekning till det vilda köttet. Spenaten får fräsa i smör, tillsammans blir det en riktig smakexplosion i munnen.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2013
Ingredienser
4 portioner
4 enbär
1 tsk torkad timjan
1/2 tsk hel svartpeppar
500 g hjortfilé
1 tsk salt
1 msk rapsolja
1 msk smör
1/2 msk konc viltfond
2 dl vatten
Rotsellericrème
ca 500 g rotselleri
3/4 dl crème fraiche
salt och peppar
Spenat
2 påsar babyspenat (à 65 g)
1 msk olivolja
1 msk smör
1 msk färskpressad citronjuice
1/2 tsk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1511 KJ / 361 kCal
Fett22 g
Salt5.66 g
Kolhydrater8 g
Protein31 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer