Hjortinnerfilé med konfiterad potatis och rödvinssås

Betyg 3.2 av 5.126 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Hjortinnerfilé med konfiterad potatis och rödvinssås

Viltkött när det är som bäst! Hjortfilén fullkomligt smälter i munnen och är i gott sällskap med persiljeprickig potatispytt. Smakrik mix av rimmat sidfläsk, champinjoner och lök serveras till och gör festmåltiden komplett.

Hjortinnerfilé med konfiterad potatis och rödvinssås

Ingredienser

4 portioner

Lingon

2 dl lingon
1 msk ättiksprit (12%)
2 msk strösocker
3 msk vatten

Potatis

4 bakpotatisar
8 dl olja
salt
3 msk smör
2 msk finhackad persilja

Rödvinssås

2 schalottenlökar
1 msk smör
5 dl rött vin
1 dl madeira
2 dl vatten
4 msk viltfond
1 msk finhackad färsk timjan
1/2 tsk salt
1 msk smör

Hjort

600 g hjortinnerfilé
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
2 msk smör

Till servering

12 steklökar
1 msk smör
150 g rimmat sidfläsk
100 g champinjoner

Gör så här

00:30:00
00:20:00
00:10:00
00:03:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.126 personer har röstat

Kommentarer

Hjortfilé ja, men inte innerfilé! Har ni också blivit hjärntvättade? Innerfilé finns inte på VÄRLDSKARTAN, bara i ert huvud!

Arne

2024-01-12

Går det lika bra att använda portvin istället för madeira?

Anne

2020-12-26

Hej Anne! Ursäkta sent svar. Det är inget vi har provat men skulle tro att det funkar bra. Om du testar det så får du gärna kommentera igen och berätta hur det blev! Hälsningar Elina

ICA-köket

2021-01-13

Konstigt att det inte skulle vara något salt i potatisen, den behövde man salta ordentligt när man åt. Likaså att man skulle ta upp dem ur oljan efter kokningen, det borde stå. Kollar man andra recept som jag gjort efteråt står det tydligt att man ska ta upp den ur oljan innan stekning. Annars var det mycket gott.

Annika

2020-11-07

Hej Annika! Tack för din kommentar. Vi har nu sett över receptet och du har alldeles rätt. Klart man ska salta potatisen och även ta upp den ur oljan. Hälsningar Ulrika

ICA-köket

2020-12-22

Näringsvärde per portion

Energi4688 KJ / 1118 kCal
Fett57 g
Salt4.3 g
Kolhydrater74.4 g
Protein45.7 g

Testa liknande recept

Viltkryddad oxfilé med ancho-madeirasås
Betyg 3.8 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Hjortfilé med rotsellericrème och spenat
Betyg 3.4 av 5.105 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Marinerad viltgryta med svamp & ädelost
Betyg 3.6 av 5.77 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Falsk gåslevermousse
Betyg 4 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Gryta på viltkött och karljohanssvamp
Betyg 3.6 av 5.55 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Vivekas viltsås
Betyg 4.8 av 5.16 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad