Hjortron- och chokladkaka
![Hjortron- och chokladkaka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_100910/cf_259/hjortron-_och_chokladkaka.jpg)
Plocka in skogen i köket! Här får hjortronsylt sällskap av mörk choklad, och resultatet blir en härligt höstig, mjuk kaka, som garanterat gör succé på fikastunden.
![Hjortron- och chokladkaka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_100910/cf_259/hjortron-_och_chokladkaka.jpg)
Ingredienser
10 bitar
2 1/2 dl vetemjöl (2 1/2 dl motsvarar 150 g)
1 tsk bakpulver
100 g mörk choklad
100 g osaltat smör (rumstempererat)
1 1/2 dl strösocker
3 ägg
2 dl hjortronsylt
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mörk choklad och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri mörk choklad och mjölkproteinfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1247 KJ / 298 kCal
Fett13.2 g
Salt0.4 g
Kolhydrater39.6 g
Protein4.6 g
Kommentar
Alltför mycket chokladsmak, hjortronen försvann. Nästa gång halverar jag nog chokladmängden.
Inga
2022-07-05