Hjortronkaka
![Hjortronkaka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_32350/cf_259/hjortronkaka.jpg)
Bjud gästerna på en superb dessert med klassiskt norrbottniska smaker! Din smaskiga hjortronkaka serverar du och avnjuter tillsammans med fluffigt vispad grädde.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2004
![Hjortronkaka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_32350/cf_259/hjortronkaka.jpg)
Ingredienser
10 bitar
150 g smör
4/5 dl strösocker (0,8 dl)
4/5 dl marsanpulver (0,8 dl)
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
Fyllning
250 g rensade hjortron alt färdig hjortronsylt (250 g hjortron motsvarar ca 5 dl hjortronsylt)
2 1/2 dl strösocker
För alla
Innehåller gluten och mjölk. Spår av ägg kan finnas i färdigt vaniljsåspulver, om ägg hanteras i samma fabrik.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Pulvret finns både som kok och snabb Vilken av dem är det
Stefan
2024-02-22Hej Stefan! Du kan ta vilket som, funkar med bägge sorterna. Vänliga hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-02-23Hej igen, ja det förstod jag. Men jag undrar om de ska vara marsánpulvet som man kokar först eller ska de vara kallrörd?
Marie
2024-02-09Hej igen! Jasså förlåt! Vi menar alltså pulvret som i pulverform, så den ska inte blandas alls, utan vara istället för en del av mjölet. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-02-12Ska det vara snabbmarsán eller ska man använda den man kokar?
Marie
2024-02-08Hej Marie! Till pajdegen menar vi marsánpulver. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-02-09