Hjortronparfait
![Hjortronparfait](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_162482/cf_259/hjortronparfait.jpg)
Härligt krämig efterrätt på hjortronsylt, ägg och grädde. Går snabbt att laga till men sen behöver den förstås frysas ganska länge. Finns det något som smakar mer svenskt än hjortronparfait?
![Hjortronparfait](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_162482/cf_259/hjortronparfait.jpg)
Ingredienser
6 portioner
1/2 vaniljstång
1/2 dl florsocker
1/2 dl vatten
2 äggulor
2 dl vispgrädde
2 dl hjortronsylt
Till garnering
citronmeliss
För alla
Fri från gluten men innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Jag tog ett kryddmått vaniljpulver (ej vanilinsocker!) istället. Gick lika bra. Men jag han tänka-Hur ska detta vatten kunna tjockna!? :) Inga problem! Gott, som glass. Hade troligen varit ännu godare om man tjärnar ur hjortronen. Men vem orkar det? ;)
Lina
2020-07-27