Hjortronsylt
Finns det något godare än hemgjord hjortronsylt? Inte vad vi kan komma på! Koka upp hjortron tillsammans med syltsocker och servera sylten till våfflor, gröt, glass, friterad ost, pannkakor, ja listan kan göras lång.
Samarbete med:
Dansukker
Ingredienser
ca 5 dl
500 g hjortron
2 1/2 dl Dansukker syltsocker
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Gör så här
Bra att veta om att koka sylt.
Tips
Viktigt att de burkar som används har ett tätslutande lock och är steriliserade Sterilisera väl rengjorda burkar i ugnen på 100 °C i 15 minuter.
Förvara oöppnade burkar mörkt och svalt.
Titta, lukta och smaka: så länge kokningen och inläggningen har gjorts enligt beprövat recept och inget mögel bildats går produkterna bra att äta.
Sylt som har kokats med mindre än 500 g socker per kilo bär eller frukt bör frysas in.
Förvara oöppnade burkar mörkt och svalt.
Titta, lukta och smaka: så länge kokningen och inläggningen har gjorts enligt beprövat recept och inget mögel bildats går produkterna bra att äta.
Sylt som har kokats med mindre än 500 g socker per kilo bär eller frukt bör frysas in.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi945 KJ / 226 kCal
Fett1 g
Salt0 g
Kolhydrater49 g
Protein1 g
Kommentarer
Vad jag har hört ska hjortronsylt ej kokas på syltsocker. Varför vet jsg ej. Kanske lämna en bismak?
Carina
2024-08-20Hej Carina! Det har vi inte hört, intressant. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-08-20Så gott
Ingela
2024-08-06Kokade på samma recept i höstas och nu med frysta hjortron så var det lite mer vätska vilket gjorde sylten lite lösare, med andra ord, helnöjd
Peter
2024-05-18