Hjortskav med gurk- och pepparrotsyoghurt
Spännande och lite annorlunda variant på tunnbrödrulle där du fyller nygräddade pitabröd med läckra ingredienser som vitlöksdoftande kikärtskräm, gurkyoghurt med riven pepparrot, tomater, romansallad och hjortskav. En god och nyttig rätt som håller dig mätt länge!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2014
Ingredienser
4 portioner
6 pitabröd
Kikärtskräm
400 g kokta kikärtor
1 vitlöksklyfta
1/2 ask persilja (à 20 g)
1 krm spiskummin
2 msk vatten
1 citron
salt
Gurkyoghurt
1/2 gurka
2 msk riven pepparrot
2 dl matyoghurt
salt och peppar
Skav
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1/2 kruka timjan
2 pkt kronhjortsskav (à 240 g)
1 msk olja
1 krm spiskummin
1/2 tsk sambal oelek
Grönsaker
2 tomater
1 romansallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2879 KJ / 689 kCal
Fett13.4 g
Kolhydrater87.3 g
Protein47.1 g
Kommentarer