Hjortskav med gurk- och pepparrotsyoghurt

Betyg 1 av 5.
2 personer har röstat
0
Hjortskav med gurk- och pepparrotsyoghurt

Spännande och lite annorlunda variant på tunnbrödrulle där du fyller nygräddade pitabröd med läckra ingredienser som vitlöksdoftande kikärtskräm, gurkyoghurt med riven pepparrot, tomater, romansallad och hjortskav. En god och nyttig rätt som håller dig mätt länge!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2014

Hjortskav med gurk- och pepparrotsyoghurt

Ingredienser

4 portioner
6   pitabröd

Kikärtskräm

400 g  kokta kikärtor
1   vitlöksklyfta
1/2   ask persilja (à 20 g)
1 krm  spiskummin
2 msk  vatten
1   citron
salt

Gurkyoghurt

1/2   gurka
2 msk  riven pepparrot
2 dl  matyoghurt
salt och peppar

Skav

1/2   påse salladslök (à 125 g)
1/2   kruka timjan
2   pkt kronhjortsskav (à 240 g)
1 msk  olja
1 krm  spiskummin
1/2 tsk  sambal oelek

Grönsaker

2   tomater
1   romansallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 1 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2879 KJ / 689 kCal
Fett13.4 g
Kolhydrater87.3 g
Protein47.1 g

Testa liknande recept

Lumpe med kyckling och lax
Betyg 3.1 av 5.
20 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Viltskav med krämig paprikasås
Betyg 4.1 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skavgryta med Karl-Johan och tomater
Betyg 2.6 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vild kebabpizza
Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skavgryta med enbär, äpple och trattkantareller
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hjortskavspasta med soltorkad tomat
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga