Högrev med rotfrukter och pepparrotstillbehör
![Högrev med rotfrukter och pepparrotstillbehör](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17433/cf_259/hogrev_med_rotfrukter_och_pepparrotstillbehor.jpg)
Ger du högrevet gott om tid att suga åt sig alla smaker i grytan blir köttet otroligt mört och gott. Serverat med härliga rotfrukter och smakrikt pepparrotstillbehör blir rätten en höjdare!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2008
![Högrev med rotfrukter och pepparrotstillbehör](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17433/cf_259/hogrev_med_rotfrukter_och_pepparrotstillbehor.jpg)
Ingredienser
6 portioner
1 - 1800 g högrev
2 msk salt
1 - 1 1/2 morötter
1 - 1 1/2 gula lökar
1 bit rotselleri (à ca 100 g)
smör till stekning
1 knippa mejram alt torkad mejram (1 knippa motsvarar 1 msk torkad)
1 knippa timjan
3 lagerblad
15 vitpepparkorn
salt och nymalen vitpeppar
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt margarin eller olja.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer