Högrevsburgare med rostad sötpotatis

Högrevsburgare hur gott är inte det? Montera burgaren med en dressing gjord på rödlök, majonnäs, senap och chilisås. Ost, tomat och sallad är såklart ett givet inslag i en klassisk burgare. Servera med rostad sötpotatis och sen är det bara att njuta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2021

Ingredienser
4 portioner
Rostad potatis
ca 600 g sötpotatis
1 msk olja
salt
svartpeppar
1 tsk chiliflakes
Dressing
1/2 rödlök
1 dl majonnäs
1 msk senap
2 msk chilisås
Burgare
ca 500 g högrevsfärs
1 msk olja
4 ostskivor
1/2 rödlök
2 tomater
1 huvudsallad
4 hamburgerbröd
Gör så här
00:25:00
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3250 KJ / 777 kCal
Fett47 g
Salt3 g
Kolhydrater52 g
Protein32 g
Kommentar
Jättegott! Jag gjorde en mixa av både sötpotatis och vanlig potatis. Sötpotatisen mosades väldigt lätt. Smaken var ju där, men klyftorna blev bara mos. Hur får man sötpotatisen att bli fast i formen som potatis när man rostar dem?
Tina
2023-04-06Hej Tina! Det man kan göra är att lägga potatisklyftorna i en bunke med vatten ca 15-20 min för att få ut stärkelserna, sötpotatisen brukar då inte bli lika mjuk. Hoppas det smakar! Hälsningar Lisa
ICA-köket
2023-04-06