Högrevskärna med matvetesallad och ajvar
![Högrevskärna med matvetesallad och ajvar](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_70995/cf_259/hogrevskarna_med_matvetesallad_och_ajvar.jpg)
Mör högrevskärna med matvetesallad, ajvar och finstjälkig broccoli. Matveten får grön touche av tomat, späd spenat och råstekt broccoli. Och kryddig i smaken blir både högrev och matvetesallad med ajvardressing på toppen.
![Högrevskärna med matvetesallad och ajvar](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_70995/cf_259/hogrevskarna_med_matvetesallad_och_ajvar.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 port matvete
200 g bellaverde
2 msk olivolja
salt och svartpeppar
250 g körsbärstomater
65 g babyspenat
ca 600 g högrevskärna
2 msk smör eller margarin
1 dl ajvar relish
2 dl matlagningsyoghurt
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut matvete mot ris eller quinoa
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett eller olja. Använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: använd laktosfritt matfett eller olja. Byt yoghurt till mjölkfritt alternativ t ex Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2408 KJ / 576 kCal
Fett29.7 g
Kolhydrater35.3 g
Protein38.7 g
Kommentarer