Hoisinanka med bellaverde

Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
3
Hoisinanka med bellaverde

Att tillaga anka kan vara lite klurigt, men vi hoppas att detta recept ska hjälpa dig till en fullpoängare! Efter att köttet steks så tillagas det färdigt i ugn. Ett underbart tillbehör är de små söta bellaverdeträden, som fått stekas och smaksättas av hoisinsås. Sesamfrön på toppen tillför en härlig nötighet!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2020

Hoisinanka med bellaverde

Ingredienser

2 portioner
2   port ris
2   ankbröst (à ca 200 g)
200 g  bellaverde
2 tsk  olja
salt
peppar
1 dl  hoisinsås
1/2 msk  sesamfrö

För alla

Kontrollera noga innehållet i såsen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Skär små snitt som ett rutmönster i fettet på ankbrösten innan du steker dem.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Jag tyckte såsen tog över hela rätten. Inte gott

Cecilia

2021-04-25

Jättegod, men... tycker man om anksmaken ska man genomteka den då blir det mycket godare.

Sandra

2020-09-27

Det är varken salt eller peppar i receptet men jag både saltade och pepprade ankköttet innan jag färdigställde i ugnen. Nästa gång tillsätter jag även fler grönsaker.

Margareta

2020-04-18

Tack Margareta, du har helt rätt. Klart man ska salta och peppra. Vi har nu uppdaterat receptet. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2020-04-30

Näringsvärde per portion

Energi2496 KJ / 596 kCal
Fett15 g
Salt2 g
Kolhydrater76 g
Protein34 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Stekt ankbröst
Betyg 2.7 av 5.
139 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grillad anka med bondbönor
Betyg 2.5 av 5.
19 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Stekt ankbröst med rödkål från Danmark
Betyg 3.4 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ankbröst med rödkål
Betyg 2.7 av 5.
106 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ankbröst och kålsallad med apelsin
Betyg 4.4 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Anka Provencale med råstekt potatis
Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga