Hoisinkyckling med het gurka
Hoisinkyckling med het gurka, en rätt som för smaklökarna till Asien. Gurkan och morötterna skivas tunt och blandas med ättika, sambal oelek, ingefära och vitlök och förvandlas till ett hett tillbehör. Bryn kycklingfiléerna till den gyllenbruna ytan kommer fram och servera med nykokt ris och het gurka.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2015
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
Het gurka
1 gurka
2 morötter
1 msk riven färsk ingefära
2 msk ättika (12%)
1/2 tsk salt
2 msk strösocker
1 tsk sambal oelek
1 vitlöksklyfta
3 salladslökar
2 msk sesamfrön
Kyckling
4 minut kycklingfiléer
2 tsk olja
peppar
2 msk vatten
2 dl hoisinsås
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2405 KJ / 574 kCal
Fett8 g
Salt3.09 g
Kolhydrater85 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer