Hokifilé med majs och salladslök
![Hokifilé med majs och salladslök](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_32692/cf_259/hokifilé_med_majs_och_salladslok.jpg)
Hokifilé med majs och salladslök är ett trevligt och färgglatt recept på fisken hoki som tillagas med mycket majs och crème fraiche. Servera med ris och sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2011
![Hokifilé med majs och salladslök](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_32692/cf_259/hokifilé_med_majs_och_salladslok.jpg)
Ingredienser
4 portioner
800 g frysta hokifiléer
3 dl ris
2 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk socker
1 msk olja
Sås
1 burk majs (à ca 300 g)
1 knippa salladslök
2 dl crème fraiche paprika & chili
1 dl vatten
salt
Till servering
ris
sallad
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på crème fraichen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och krydda själv med ½ dl ajvar relish och 1-2 krm cayennepeppar (för 4 port).
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) och krydda själv med ½ dl ajvar relish och 1-2 krm cayennepeppar (för 4 port).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2909 KJ / 696 kCal
Kommentarer