Hönökaka

Betyg 4.7 av 5.23 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Hönökaka

Upplev smaken av traditionella Hönökakor hemma. En Hönökaka är en ljus, mjuk och tunn brödkaka som fått sitt namn efter ön Hönö i Göteborgs skärgård. Bröden bakas med en blandning på rågsikt och vetemjöl och naggas innan de gräddas gyllene.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2022

Hönökaka

Ingredienser

4 stora kakor
5 dl mjölk
50 g färsk jäst
1 dl brödsirap
1 msk salt
9 - 10 dl vetemjöl (9-10 dl motsvarar ca 540-600 g)
6 dl rågsikt (6 dl motsvarar ca 360 g)
100 g rumsvarmt smör

Gör så här

00:10:00
01:00:00
00:20:00
00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.23 personer har röstat

Kommentarer

Supergoda! Enkla att göra

Ellen

2025-03-26

Dom blev jättegoda.

Hans olof

2022-09-05

Otroligt goda gjorde 8 st kakor 👌🏻

Thomas

2022-08-18

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat på brödets torrvikt och per kaka.
Energi5133 KJ / 1227 kCal
Fett30 g
Salt5 g
Kolhydrater206 g
Protein27 g

Testa liknande recept

Pomeransbröd
Betyg 4.5 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Kumminkringlor
Betyg 3.8 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Bondbröd med pumpakärnor
Betyg 3.9 av 5.72 personer har röstat
Receptet har 15 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Hembakat pitabröd
Betyg 3.5 av 5.176 personer har röstat
Receptet har 18 kommentarer
Nyckelhålsmärkt.
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Kavring
Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Brytbröd med havre och råg
Betyg 4.1 av 5.136 personer har röstat
Receptet har 35 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad