Honungsfröbit med hasselnötter och aprikoser
Honungsfröbit med hasselnötter och aprikoser är ett läckert bakverk med hasselnötter, aprikoser, havregryn och solrosfrön som du bakar ihop med ägg, smör, olja, honung, socker och vaniljsocker. Mycket gott och fullt av goda smaker samt energi.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2010
Ingredienser
16 bitar
100 g hasselnötter (kan ersättas med tex valnötter eller mandlar)
100 g torkade aprikoser (kan bytas ut mot torkade dadlar eller katrinplommon)
1 dl havregryn
1 dl solrosfrön
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk salt
75 g smör
1 dl honung
1/2 dl socker
1 msk rapsolja
1 äggvita
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd Ren havre (t ex Semper).
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Såååå himla gott.! Jag tog mandel istället. Inte så bra att skära, men det finns ju skedar. Säkert gott med lite glass till.....som en paj!
Marie
2014-09-21Ja, de blev jättegoda. Men mina blev jättekladdiga. Gick inte att skära i portionsbitar??!! Fick lägga dom i bullformar istället. Vad gjorde jag för fel??? Tacksam för tips.
Annika
2010-03-11Jätte gott har gjort det två dagar i sträck. Jag tog också lite russin i .
Viviann
2010-02-18