Honungsrostad havre
![Honungsrostad havre](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_21459/cf_259/honungsrostad_havre.jpg)
Honungsrostad havre är mycket användbart! Bjud till frukost med fil eller yoghurt, servera som mättande mellanmål eller en fantastiskt god dessert varvat med frukt och bär.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2010
![Honungsrostad havre](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_21459/cf_259/honungsrostad_havre.jpg)
Ingredienser
12 dl
1 liter havregryn
1 msk kanel
1/2 tsk salt
1 dl vatten
3 msk rapsolja
1 dl flytande honung
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri havre.Näringsberäkningen är per dl.
Gör glutenfri: välj glutenfri havre.Näringsberäkningen är per dl.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1569 KJ / 375 kCal
Fett9 g
Salt0.3 g
Kolhydrater58 g
Protein11 g
Kommentarer
Supergott, honung är ganska dyrt dock så bytte ut det mot egengjord gransirap. Blev kanonbra tillsammans!
Jerry
2024-02-12Är det 1 liter havregryn eller 1 dl havregryn eller bara 1 stycke havregryn?
Katarina
2024-01-21Hej Katarina! I receptet används 1 liter havregryn. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-01-22Jag skippar olja, tycker inte att den behövs. Blir gott och knaprigt
Marika
2022-05-06