Honungsrostad majskyckling med coleslaw
Välsmakande och lättlagad kycklingrätt som tillagas i ugn. De saftiga majskycklingklubborna steks i lite olja, smaksätts med honung och paprika och rostas färdigt i ugnen, tillsammans med potatis och rödlök, skurna i klyftor. Den smarriga coleslawen har sting av både chilisås och senap och passar perfekt som tillbehör till kycklingen!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2014
Ingredienser
2 portioner
Kyckling
2 majskycklingklubbor
1 tsk olja
salt och peppar
2 krm paprikapulver
1 msk honung
Potatis
450 g amandinepotatis
1/2 rödlök
1 tsk olja
Coleslaw
1 dl crème fraiche
1 msk chilisås
1 msk senap
275 g råkostsallad
1/2 kruksallad
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Kockknepet: smaka gärna av coleslawn med stött kumminfrö eller finhackad röd chili.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2598 KJ / 622 kCal
Fett23.5 g
Kolhydrater60.7 g
Protein36.6 g
Kommentarer