Horchata – mandel- och risdryck

Betyg 3.8 av 5.
15 personer har röstat
1
Horchata – mandel- och risdryck

Horchata är en traditionell latinamerikansk söt risdryck som finns i många olika varianter och är vanlig i bland annat Mexiko. Gör egen horchata av mandel, ris, kanel och kondenserad mjölk. Resultatet är krämigt, nötigt, svalkande och gudomligt gott!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2020

Horchata – mandel- och risdryck

Ingredienser

ca 15 dl

Dag 1

2 dl  skalad sötmandel
1 dl  vitt okokt ris
1   kanelstång
5 dl  kallt vatten

Dag 2

5 dl  vatten
1 1/2 dl  kondenserad mjölk
is
färskpressad limejuice

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
15 personer har röstat

Kommentar

Horchata, är ett namn på flera spannmålsbaserade drycker, men framförallt den på jordmandlar. En valenciansk fika med horchata de chufa. Horchata de chufa, jordmandeldryck, tillverkas genom att man pressar vätska ur jordmandlar. Horchatan är en traditionell dryck i Valencia (på valencianska: orxata de xufa), då regionen Valencia har ett mycket lämpligt klimat för odling av växten

Miroslav

2023-01-15

Testa liknande recept

Iskaffe med kondenserad mjölk och choklad
Betyg 4.2 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Margarita
Betyg 3.1 av 5.
38 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ciderbubbel med grape
Betyg 2.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Jack Rose
Betyg 2.2 av 5.
13 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Vodka cranberry
Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Caipirinha
Betyg 3.5 av 5.
71 personer har röstat
Under 15 min att tillaga