Hovmästarsås

Klassisk hovmästarsås, perfekt att servera på traditionellt vis till gravad lax. Detta recept ger en extra smakrik och krämig konsistens. Såsen tillagas av dijonsenap, svensk senap, dill och vitvinsvinäger.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2000

Ingredienser
4 portioner
2 msk svensk senap
1 msk dijonsenap
1 msk strösocker
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk vitvinsvinäger
2 dl olja
1 dl hackad dill
ev peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.
Energi7194 KJ / 1719 kCal
Fett183 g
Salt4.07 g
Kolhydrater22 g
Protein3 g
Kommentarer
Håller med om oljan, fick tillsätta mer senap och vispa som bara den. Men den blev god!
Pär
2025-04-21Lite trött i armen, men resultatet blev jättegott!
Mats
2025-04-19För mycket olja
Anna-karin
2025-02-18