Hovmästarsås

Betyg 3.8 av 5.111 personer har röstat
Receptet har 22 kommentarer
Hovmästarsås

Klassisk hovmästarsås, perfekt att servera på traditionellt vis till gravad lax. Detta recept ger en extra smakrik och krämig konsistens. Såsen tillagas av dijonsenap, svensk senap, dill och vitvinsvinäger.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2000

Hovmästarsås

Ingredienser

4 portioner
2 msk svensk senap
1 msk dijonsenap
1 msk strösocker
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk vitvinsvinäger
2 dl olja
1 dl hackad dill
ev peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.111 personer har röstat

Kommentarer

Håller med om oljan, fick tillsätta mer senap och vispa som bara den. Men den blev god!

Pär

2025-04-21

Lite trött i armen, men resultatet blev jättegott!

Mats

2025-04-19

För mycket olja

Anna-karin

2025-02-18

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.
Energi7194 KJ / 1719 kCal
Fett183 g
Salt4.07 g
Kolhydrater22 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Deviled eggs
Betyg 3.8 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Gravlaxsås
Betyg 4 av 5.115 personer har röstat
Receptet har 26 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Dillmajonnäs
Betyg 4.3 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Ramslöksmajonnäs
Betyg 4.4 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Senapssill
Betyg 4.1 av 5.150 personer har röstat
Receptet har 36 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Dragonsenap
Betyg 3.3 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad