Huevos y frijoles
Huevos y frioles är en fantastisk vegetarisk rätt med inspiration från Mexiko! Bönor, tomater, lime, ägg och tortillabröd blir, tillsammans med smaksättare som vitlök, spansk peppar, spiskummin och koriander, en både spännande och het måltid som dessutom inte tar mer än 30 minuter att tillaga.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2013
Ingredienser
4 portioner
2 vitlöksklyftor
1 röd spansk peppar
1 förp kokta svarta bönor (à ca 380 g)
2 msk olja
1 förp vita bönor i tomatsås (à 415 g)
1 förp majskorn (a 340 g)
1 tsk malen spiskummin
salt och svartpeppar
1/2 kruka koriander
Till servering
2 stora tomater
1 rödlök
1 lime
4 ägg
1/2 isbergssallad
8 tortillabröd
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på tortillasförpackningen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.
Gör så här
Tips
Kockknepet: Värm upp tortillabröden lite snabbt i en torr och het stekpanna så får de en härligt rostad karaktär.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2820 KJ / 674 kCal
Fett22 g
Salt4.5 g
Kolhydrater86 g
Protein27 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket gott och går snabbt att tillaga. Perfekt en dag när man har mindre tid för köket.
Eveliina
2024-07-09Gott och lättlagat! Kryddade med lite extra chilipulver + serverade med avocado och gurka också. Kommer laga igen.
Frida
2020-04-13