Hui Guo Rou
![Hui Guo Rou](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16116/cf_259/hui_guo_rou.jpg)
Kokt fläskkött med ingefära, paprika och en chilibönsås bildar tillsammans med lite hoisinsås denna Hoi Guo Rou, en varm gryta med asiatiska dofter. Strimlad fläskkarré är en fin bas till enklare wokrätter eller grytor som denna.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2006
![Hui Guo Rou](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16116/cf_259/hui_guo_rou.jpg)
Ingredienser
2 portioner
400 g kokt fläskkött (se Tips nedan)
1 bit ingefära (stor som en tumme)
1 grön paprika
3 msk olja
1 tsk chilibönsås (se länk nedan) eller sambal oelek
1 msk hoisinsås (eller söt bönpaste)
3 msk buljong från koket
Gör så här
Tips
Hel karré som kokas blir en utmärkt bas till enkla wokrätter. Gör så här:
1. Skölj en hel fläskkarré (1-2 kg) under kallt vatten.
2. Lägg köttet i en "trång" kastrull. Häll på vatten så det täcker. Koka upp.
3. Ta upp köttet. Häll av vattnet och gör rent.
4. Lägg tillbaka köttet. Täck med vatten. Salta (1 tsk/liter vatten) och smaksätt ev med 1-2 stjärnanis, lagerblad, limeblad eller chilifrukter. Koka upp och sjud sedan i 2-3 timmar tills köttet är riktigt mört.
5. Ta upp det och lägg det i press i kylen över natten.
6. Skär köttet i cm-tjocka skivor, skär sedan dessa tvärs över i lillfingerstora "strimlor". Köttet är nu klart för woken. Resultat vid snabbstekning i hög värme blir ett både knaprigt och saftigt kött.
1. Skölj en hel fläskkarré (1-2 kg) under kallt vatten.
2. Lägg köttet i en "trång" kastrull. Häll på vatten så det täcker. Koka upp.
3. Ta upp köttet. Häll av vattnet och gör rent.
4. Lägg tillbaka köttet. Täck med vatten. Salta (1 tsk/liter vatten) och smaksätt ev med 1-2 stjärnanis, lagerblad, limeblad eller chilifrukter. Koka upp och sjud sedan i 2-3 timmar tills köttet är riktigt mört.
5. Ta upp det och lägg det i press i kylen över natten.
6. Skär köttet i cm-tjocka skivor, skär sedan dessa tvärs över i lillfingerstora "strimlor". Köttet är nu klart för woken. Resultat vid snabbstekning i hög värme blir ett både knaprigt och saftigt kött.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hej! Hundkött har jag inte smakat även om det nyligen var på tapeten i Debatts studio direkt från Kina:-). Rätten ovan betyder "Tillbaka i grytan kött" vilket anspelar på att köttet först kokas och sedan fräses, vilket gör den extra god! Guo=gryta inte att förväxlas med gou=hund :-). Rätten är mycket god i Kina och det är roligt att Ica har recept här på nätet. Väl värt att pröva alltså! Kokt fläskkött med ingefära, och varför inte också lite vitlök med i koket, kan inte smaka illa. Tar tid, men gott!
Eva
2008-08-25Hej! Jag har egentligen inget att säga om själva receptet mer än att det ser väldigt gott ut. Det som fick mig att skriva är namnet på maträtten. I alla fall om man inte tycker om att äta hundkött! Namnet ?Hui1 gou3 rou4? (siffrorna anger tonerna i mandarin) betyder nämligen ordagrant: kokt hund-kött! Kan ju vara bra att veta om man tilläventyrs skulle vilja beställa rätten när man är i Kina eller på kinarestaurang. (Fläskkött, som det är fråga om i receptet heter: ?zhu1 rou4?.) Voff, voff från Ola Zhou Engman
Kjell ola
2008-08-21