Hummer, blomkålscrème och sauce vierge
![Hummer, blomkålscrème och sauce vierge](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_152659/cf_259/hummer__blomkalscrème_och_sauce_vierge.jpg)
Hummer är alltid rätt att inleda nyårsmiddagen med! Här får den lyxiga hummer sällskap av krispig lufttorkad skinka, luftig blomkålscrème, örtig äppelsalsa och rostat pankosmul. Många komponenter – men allt kan förberedas enkelt i god tid.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016
![Hummer, blomkålscrème och sauce vierge](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_152659/cf_259/hummer__blomkalscrème_och_sauce_vierge.jpg)
Ingredienser
6 portioner
2 skivor serranoskinka
25 g smör
1 dl panko (asiatiskt ströbröd)
1 krm paprikapulver
1 krm salt
3 kokta humrar (à ca 500 g)
1 påse blandad sallad (à 65 g)
gräslök (till garnering)
Blomkålscrème
400 g blomkål
1 schalottenlök
25 g smör
2 dl vispgrädde
1/2 tsk salt
Sauce vierge
2 tomater
1 grönt äpple (t ex. granny smith)
1 citron
1/2 dl rapsolja
1 msk lönnsirap
1 dl hackad koriander
1 dl hackad basilika
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: kontrollera innehållet i panko eller använd finkrossad glutenfri cornflakes alt glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja. Välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja. Byt ut grädden mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2367 KJ / 566 kCal
Fett32 g
Salt3 g
Kolhydrater17 g
Protein52 g
Kommentar
Fantastisk smakkombination. Men skinkan smakade bränt så jag bytte den mo baconbitar.
Michaela
2017-12-29